Pięciu chętnych na stanowisko dyrektora Miejskiego Ośrodka Sportu

Piotr Salik, fot. MOS Lubaczów

Pięć osób zgłosiło swoje kandydatury do konkursu na stanowisko dyrektora Miejskiego Ośrodka Sportu Lubaczowie ogłoszonego przez burmistrza miasta. Będzie to kolejna zmiana szefa tej instytucji w ostatnich latach.

Przypomnijmy, że Miejskim Ośrodkiem Sportu przez wiele lat kierował dyrektor Andrzej Wójciak. Po wygranych w 2010 roku wyborach, burmistrz miasta Maria Magoń postanowiła wprowadzić do instytucji nieco świeżości i ogłosiła konkurs na jej szefa. Paweł Głaz, który został wyłoniony w konkursie, stery w instytucji przejął wiosną 2011 roku i kierował nią do końca grudnia 2012 roku. Po tym jak wygasła jego umowa, nie zdecydował się na kontynuowanie swojej pracy i władze miejskie znowu musiały szukać nowego dyrektora. Nieco ponad rok temu konkurs wygrał Piotr Salik i aktywnie zarządzał ośrodkiem. W ostatnim czasie wystartował jednak w konkursie na stanowisko dyrektora Szkoły Podstawowej Nr 1 w Lubaczowie, w oczach komisji okazał się najlepszym kandydatem i z początkiem roku szkolnego ma kierować tą placówką.

W związku z zaistniałą sytuacją burmistrz Lubaczowa ogłosił kolejny konkurs na stanowisko dyrektora Miejskiego Ośrodka Sportu. Zgłosiło się do niego pięciu kandydatów, ale wymagania formalne spełniło tylko czterech z nich. To oni właśnie będą uczestniczyć w drugim etapie konkursu, w którym czeka ich m.in. rozmowa z komisją konkursową na temat ich koncepcji funkcjonowania instytucji. Nowego dyrektora powinniśmy poznać przed rozpoczęciem roku szkolnego.

Aktualizacja:

22 sierpnia br. w wyniku przeprowadzonego naboru do zatrudnienia wybrany został Waldemar Łuczak z Lubaczowa.

elubaczow.com, del

Bądź na bieżąco i zostań jednym z ponad 14 tysięcy naszych obserwujących!

25 komentarze

1. Co tam MOS ważne, że jest pomnik Lubacza za kilkadziesiąt tysięcy złotych, Widać jak nasz region (miasto, gmina, powiat) stają się potęgą gospodarczą naszego województwa, aż miło. Dobrze, że wybory samorządowe już w listopadzie, coś mi się wydaje, że dużo nowych twarzy zobaczymy po wyborach, bo jak to się nie zmieni to nadal pracy i chleba trzeba będzie za granicą szukać.

2. Artykuł sponsorowany czy o co chodzi ?
    Paweł Głaz kierował.
    Piotr Salik aktywnie zarządzał ośrodkiem.
    Kierował bez komentarza.
    Aktywnie zarządzał – warto poprzeć przykładem.
    Kolejny dyrektor Waldemar zbierze całość zasług wypracowanych przez poprzedników.
    Tendencja wzrostowa – przed wyborami forma rośnie !

3. W SP1 też widzę poziom drastycznie spada co roku, nie było już komu „zarządzać” tą placówką ? Chyba po prostu nikomu się już nic nie chce i oto skutki. A tylu absolwentów zarządzania i marketingu siedzi w domach i nie mają pracy. Dlaczego dyrektorem musi być nauczyciel? To nieporozumienie…

4. @kronos A może jeszcze po ekonomii, rachunkowości, europeistyce, psychologii albo socjologii? Nie ma to jak studiować (w większości w prywatnych wyższych szkołach wszystkiego i niczego) kierunki bez przyszłości no mama mówiła, że trzeba mieć jakiś papier… A później rozczarowanie. „Że jak to ni ma pracy? Ale studia… Ale papir… Mam 23 lata i umim zarzondzać! Dyrektorem chcem być! W Jarosławiu mnie nauczyli”

5. Artykuł został napisany przed 22 sierpnia, kiedy jeszcze nie był znany nowy dyrektor MOS’u. Natomiast publikacja artykułu została ustawiona na dziś. W konkursie zwycięzcą okazał się Pan Waldemar Łuczak z Lubaczowa. Informacja poprawiona. Dzięki za uwagę!

6. Dziwne, że artykuł akurat o MOS. Tyle innych ważnych (obsadzonych) stanowisk a ktoś ewidentnie o jednym napisał. Może osoba prowadząca szuka sensacji. Zadajmy pytanie-dlaczego? Ciekawe czemu taka nagonka? Co do wyboru to się wszyscy przekonamy jak będzie, nie ocenia się kogoś pochopnie, czas pokaże. A funkcja dyrektora nie jest łatwa, znając realia. Rodzice mają wiecznie o wszystko pretensje, a to oni przede wszystkim powinni wychowywać dzieci. Przyszło nam żyć w trudnych czasach, jeden drugiemu zazdrości. Idźcie się lepiej pomodlić by ta zawiść nie owładnęła was bez reszty.

7. do: lili
    Może i znasz się na ortografii, ale zdolności do rozpoznawania sarkazmu masz wyjątkowo znikome, a ponoć to odróżnia ludzi nawet średnio bystrych od tych którym trzeba przez całe życie sznurować buty… Powiedz mi, czy nie wydaje Ci się czasem, że gdy ludzie żartują przy Tobie to tak naprawdę żartują z Ciebie? Naprawdę myślisz, że ktokolwiek twardo stąpający po ziemi i wiedzący mniej więcej jak ten świat funkcjonuje przejdzie obojętnie i bez zażenowania obok wystosowanej na poważnie wypowiedzi: „A tylu absolwentów zarządzania i marketingu siedzi w domach i nie mają pracy. Dlaczego dyrektorem musi być nauczyciel?”? Summa summarum najgorsze jest to co dotarło do mnie w trakcie pisania tego komentarza. Ty też możesz, lub będziesz mogła głosować, a to mogłoby wyjaśniać obecność tych wszystkich oszołomów w dzisiejszej polityce…

zostaw odpowiedź

Please enter your comment!